Nutriționiștii sunt acele persoane experte în ce privește alimentația sănătoasă. Îi poți remarca servind, printre altele, o salată de crudități sau un smoothie din iaurt și fructe. Probabil ai fi surprins de anumite mâncăruri pe care ei le aleg. Despre unele din alegerile lor n-ai zice că sunt sănătoase (deși sunt), în timp ce altele reprezintă un mic răsfăț, făcute cu cap și fără vinovăție. Conform Southern Living, iată 12 dintre alegerile puțin mai controversate ale nutriționiștilor:
Cafeaua are reputația de a fi nesănătoasă. dar băută cu moderație și în combinația potrivită, aceasta poate fi o super băutură. Cafeaua conține antioxidanți, de aceea ea contribuie la scăderea riscului de a face diabet de tipul 2.
Dacă vrei să te bucuri de beneficiile cafelei, sugestia este să bei o singură ceașcă dimineața, pentru restul zilei alegând apa sau ceaiul verde. Evită îndulcirea cafelei și dacă preferi cafeaua cu lapte, alege laptele de cocos sau de migdale.
Dacă îți place să mănânci bacon, recomandarea aceasta te va face fericit. Gustul sărat și afumat al șuncii dă un plus de savoare atunci când este folosită în cantități mici împreună cu legumele. Ba chiar te va face să iubești legumele și mai mult.
Cheia este să o folosești în cantități mici.
CITEȘTE ȘI: Alimentele despre care NU ȘTIAI că au GLUTEN
Ce NU știai despre ciupercile champignon din supermarketuri
Un ou are 70 de calorii, având 6 grame de proteine de foarte bună calitate. Ouăle sunt bune atunci când vrei să slăbești. Cei care au ales ouă la micul dejun au slăbit cu 65% mai mult decât cei care au ales un covrig cu tot atâtea calorii ca și oul.
Sugestia este să alegi ouă organice – găinile sunt hrănite mai sănătos, fără hormoni sau antibiotice. Unii nutriționiști aleg să mănânce ouă de câteva ori pe săptămână, fie sub forma unei omlete cu legume, fie cu salată verde lângă.
Poate că ești unul din acei oameni care aleg întotdeauna iaurt dietetic. Mulți nutriționiști aleg la fel. Sunt unii care preferă lactatele grase, datorită gustului mai bun și al faptului că se satură mai repede. Potrivit unui studiu suedez, femeile care au o greutate normală și consumă lactate grase au șanse mai mici să se îngrașe odată cu înaintarea în vârstă.
Ai însă grijă la cantitatea consumată. O ceașcă de iaurt gras are 160 de calorii, în timp ce o ceașcă de iaurt dietetic are 110 calorii. Laptele gras conține mai multe grăsimi saturate – 5 grame la o ceașcă, un sfert din cât se recomandă a consuma pe zi.
Oamenii tind să se teamă de cartofi deoarece au reputația de a se depune pe talie. Aceștia însă pot fi percepuți diferit. Ei asigură nutrienți importanți cum ar fi vitamina B, fier, vitamina C, calciu, potasiu și fibre. Ei sunt și o sursă de carbohidrați care ard grăsimile, fiind cunoscută sub numele de amidon rezistent. Acesta ajută corpul să ardă grăsimile. Poți activa amidonul rezistent alegând o salată rece de cartofi.
CITEȘTE ȘI: Ingredientul care ARDE caloriile după o masă copioasă. Folosește-l în preparatele tale!
Care este cea mai bună BRÂNZĂ din lume
Dacă ai mâncat vreodată la un restaurant indian, atunci ai mâncat și ghee, unt clarefiat. Vestea bună este că datorită gustului atât de intens, ai nevoie doar de câteva picături pentru a da savoare oricărei mâncări. Face ca legumele să fie mai interesante. În plus, o linguriță de ghee are doar 45 de calorii (o linguriță de ulei de măsline are 40 de calorii.) Puteți folosi o linguriță de ulei de măsline împreună cu o jumătate de linguriță de ghee pentru a sota legume.
Puteți face ca anumite care sunt pe placul vostru să fie și hrănitoare. Alegeți paste care sunt proaspăt făcute împreună cu proteină slabă, cum e peștele sau puiul, grăsimi sănătoase – ca uleiul de măsline și o grămadă de legume bogate în fibre.
Aceștia sunt făcuți în general din cartofi. Dar puteți lua în considerare și legume prăjite. Ideea să fie ceva ocazional. Nu sunt o mâncare sănătoasă, dar vă puteți bucura de ea moderat.
Asociați cartofii prăjiți cu o salată de pui. Aveți grijă la cât de mare e porția. Mâncați jumătate din porția servită la restaurant, sărind peste sos, cum ar fi maioneza. Alegeți cartofii care sunt proaspăt făcuți.
Spre deosebire de alte fructe comfiate stafidele nu sunt pline de zahăr. Acestea sunt boabe de struguri uscate, care nu au nevoie să li se adauge zahăr sau suc de fructe. Aveți nevoie să țineți cont de cât de multe mâncați. O stafidă are tot atâtea calorii cât un bob de strugure, numai că e mai mică decât unul. E destul de ușor să nu te limitezi la o ceașcă de stafide, deși la struguri nu ai avea nicio problemă.
CITEȘTE ȘI: Ingredientul care ARDE caloriile după o masă copioasă. Folosește-l în preparatele tale!
Consumul zilnic de nuci previne ACEASTĂ boală necruțătoare!
Este mai sănătoasă decât pâinea albă și asta datorită acidului lactic care este fermentat și care afectează amidonul pâinii. Din nou, este recomandat consumul cu moderație.
Majoritatea oamenilor cred că ciocolata nu este bună, însă mulți nutriționiști o recomandă. Ciocolata este plină de polinefoli. La fel și ciocolata caldă.
Recomandarea este de a vă prepara singuri ciocolata caldă în detrimentul celei la plic, din cauza conținutului mare de zahăr. Într-o ceașcă amestecați cacao cu o linguriță de miere neagră sau sirop de arțar pur și lapte neîndulcit de cocos sau migdale.
Gogoșile, torturile și prăjiturile nu vor fi niciodată bune pentru noi, dar un desert ocazional nu îți va da peste cap dieta și mai ales, nu te va face să te simți că te privezi de ceva. Puteți mânca o dată sau de două ori pe an, la micul dejun, o gogoașă foarte bună împreună cu un smoothie verde.